4. jaanuar 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tartu rikkurid istusid külmas

Tartu ühes kõige kallimas eramupiirkonnas Tähtveres pidid 300 majaomanikku terve öö külmetama.

Teisipäeva, 2. jaanuari õhtul läks elekter ära ega tulnud tagasi kuni kolmapäeva keskpäevani. Seekord polnud tegemist üksiku metsataluga, vaid Tartu kesklinnas asuva elamurajooniga, kirjutas Eesti Ekspress.

Et gaasi- või õliküttel katelde käivitamiseks on vaja elektrit, olid küttesüsteemid rivist väljas. Anonüümsust palunud helistaja kurtis, et tema gaasiküttega majas on temperatuur langenud 14 kraadini (õnneks olid sel talveööl õues soojakraadid), isegi sooja kohvi ei saanud teha, sest majapidamises on elektripliidid ja -kannud. Loomulikult ei töötanud ka arvutid, televiisorid ega raadiod.

Eesti Energia ei suutnud vooluühendust kiiresti taastada, sest ettevõte ei soovinud pimedas kopatööd teha. Kaabli oli lõhkunud uut trassi rajav kohalik veefirma.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077