Autorid: Annika Matson, Annika Matson Kald • 4. jaanuar 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Sandor Liive: arter töötab ja pulss on korralik

Eesti Energia juht Sandor Liive ütles aripaev.ee-le, et Eestit ja Soomet ühendav elektrikaabel Estlink on nagu arter tööle hakanud ja pulss on korralik.

Eile hilisõhtul lasti elekter kaablisse ja tänaseks on Liive sõnul 80 protsenti kaablist elektriga täidetud. Kui suure osa Eesti Energia käibest võiks kaabli käivitamine tänavu kontsernile anda, Liive prognoosida ei soovinud.

Liive sõnul on elektri hind Põhjala elektribörsil Nordpool alates novembrist ligi kaks korda langenud. Seda tänu suurele veehulgale Norra hüdroelektrijaamades, mis võimaldab inimestele odavamat elektrit pakkuda.

Liive sõnul on Eesti Energia palgal ka kaks kauplejat, kes iga päev jälgivad, mis Nordpoolil elektrihindadega toimub.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077