Autor: Mariliis Pinn • 3. jaanuar 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Saaremaal hakatakse tootma biokütust

Tartus asuv ettevõte Takeoil OÜ kavatseb eeloleva aasta suve alguses käivitada Roomassaare sadama läheduses biokütust tootva tehase.

Kuressaare linnavalitsuse planeerimis- ja ehitusosakonnale esitatud projekteerimistingimuste kohaselt on kavas Roomassaare tee 6 asuva tootmishoone ümberehitus ja selle juurde plaanitakse ehitada ladu-kaarhall. Biokütuse tootmisega hakkab tegelema Takeoil OÜ, kirjutas Oma Saar.

Takeoil OÜ juhatuse liige Erkki Purret ütles, et esialgsete plaanide kohaselt peaks biokütuse tootmine käivituma hiljemalt käesoleva aasta juunis. Kavandatava tehase võimsuseks on 24 m3 biodiislit päevas, mis tähendab, et aasta jooksul toodetakse biokütust umbes 7000 tonni.

Rääkides Saaremaal toodetava biodiisli turustamise kavadest, märkis Purret, et selles küsimuses täielikku selgust veel ei ole. Kindel aga on, et sellise koguse kütuse jaoks on Saaremaa turg liialt väike. „Loomulikult oleme me huvitatud, et ka Saaremaal hakkavad bussid sõitma loodussõbralikul kütusel, mille põlemisel ei vabane mitte ühtegi grammi süsinikdioksiidi ega suurene globaalset kliimasoojenemist põhjustav kasvuhoone-efekt,” rääkis Purret.

Täpsustuseks lisas ta, et milliseks kujuneb eeloleval aastal olukord Euroopa kütuseturul, on praegu raske öelda. „Kui me näiteks leiame Euroopas ostja, kes on huvitatud kogu Kuressaares toodetava biokütuse ostmisest, siis võib juhtuda, et kogu toodang veetakse Saaremaalt välja,” märkis ta.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077