22. detsember 2006
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Elcoteq viib peakorteri Helsingist Luxembourgi

Elektroonika allhanketöid tegev Elcoteq kavatseb 2008. aasta alguses viia oma peakorteri Helsingist Luxembourgi.

Elcoteqi juhatus kavatseb märtsis toimuval üldkoosolekul teha aktsionäridele vastavasisulise ettepaneku, vahendab postimees.ee Soome lehte Taloussanomat. Aktsionärid võivad hääletada ettepaneku vastu ning nõuda aktsiate väljalunastamist.

Firma jätkab siiski oma tegevust Soomes, muutub vaid peamaja asukoht.

Projektijuht Minna Aila rääkis Taloussanomatele, et ettevõte soovis oma juriidiliseks koduks leida neutraalset riiki. Teiste variantidena olid kõne all Eesti, Ungari või mingi muu Kesk-Euroopa riik.

Elcoteq andis täna hommikul kasumihoiatuse teatades, et selle aasta viimase kvartali ärikasum jääb poole väiksemaks kolmanda kvartali omast, kirjutab Kauppalehti.

Ka käive jääb eelmise kvartali omale alla. Kasumi vähenemise taga on tihenenud konkurents ja oodatust väiksemad tootmismahud.

Kavandatav peakorteri äraviimine on osa firma starteegiast muutuda rahvusvahelisemaks ja tugevdada ettevõtte kuvandit Euroopa firmana, põhjendas Elcoteq.

See kõik ei mõjuta aktsiate noteerimist, mis jätkub endiselt Helsingi börsil. Küll aga muutub Elcoteqi aktsia soomlaste jaoks välismaiseks väärtpaberiks ja sellelt saadavad võimalikud dividendid välismaalt saadud tuluks.

Aktsionäride üldkoosolekud hakkavad pärast peakorteri üleviimist toimuma Luxembourgis ja firma asjaajamine hakkab toimuma inglise keeles.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077