30. november 2006
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Täna avatakse uus 250 mln kr maksnud fassaaditelliste tehas Aseris

Täna avatakse pidulikult Aseris Wienerberger AS äsjavalminud fassaaditelliste tehas. Wienerberger Grupi moodsaimasse tehasesse investeeriti üle 250 miljoni krooni ja loodi 30 uut töökohta probleemseima tööhõivega piirkonnas Ida-Virumaal.

Uute tootmishoonete ehitusalust pinda on kahe jalgpalliväljaku jagu -12 000m², teatas ettevõte. Uues tehases toodetakse aastas 30 mln tellist.

Wienerberger AS juhatuse esimehe Lars-Erik Nyströmi sõnul on uus tehas on uhkuseks kogu Wienerberger Grupile. "Vastvalminud tehases toodetakse fassaadi- ja täistellised, võimsuseks prognoosime 30 miljonit tellist aastas," ütleb Nyström.

Aseri tehaste toodetakse aastas 48 mln tellist ja 5 mln keraamilist katusekivi.

Aseri Tellisetehase uue tootmishoone projekteeris ja ehitas AS Maru Ehitus. Tellisetootmise seadmed tarnis Saksa firma Hans Lingl Anlagenbau und Verfahrenstechnik GmbH Co. KG.

Wienerberger on maailma suurim keraamiliste ehitusmaterjalide, sealhulgas ka telliste tootja. Kontserni enam kui 260 tehases töötab 13 000 inimest ning tootmisvõimsused asuvad mitmetel mandritel, kokku 24 riigis. Wienerbergeri käive aastal 2005 oli ligi 2 miljardit eurot. Järgmise aasta plaanides on firmal suure tootmisvõimsusega Porotherm kärgtellisetehase rajamine ühte Balti riikidest.

Aseris toodetakse järjepidevalt telliseid alates 1922. aastast.

Käesoleval aastal on Wienerberger ASi käive kasvanud üle 60%. Koos uusehitusega on tellisetehaste aastavõimsuseks 48 miljonit tellist, lisaks sellele toodab katusetelliste (keraamiline katusekivi) tehas aastas 5 miljonit kvaliteetset katusetellist. Wienerberger AS annab tööd 220-le inimesele, kellest töötab tellisetootmises 118, katustellisetehases 60 ning administreerimise ja müügiga tegeleb 42 töötajat. Wienerberger on

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077