28. november 2006
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Gazprom ja Rosneft ühendavad jõud

Venemaa riiklikud energiagigandid Gazprom ja Rosneft sõlmisid täna laiaulatusliku strateegilise koostööleppe, millega kaetakse kõik energiatootmisega seotud aspektid, teatasid ettevõtted ühisavalduses.

Suurkompaniide juhid leppisid kokku strateegilises koostöös nii uuringute kui ka tootmise valdkonnas, tulevikus hakatakse tegema ka ühiseid taotlusavaldusi energialepingute sõlmimiseks, vahendas postimees.ee infoagentuuri AFP.

Mõlemas ettevõttes on suuromanikuks Vene riik.

Teadaolevalt kehtib sõlmitud koostööleping kuni 2015. aastani, võimalusega seda edaspidi pikendada viie aasta kaupa.

Gazprom on Venemaa suurim ettevõte ja maailma suurim maagaasitootja. Eelmisel aastal ostis Gazprom enamusosaluse naftakompaniis Sibneft, millega tõusis ka üheks maailma suurimaks naftatootjaks.

Rosneft on aga Venemaa suuruselt teine naftatootja ning tegutseb ka suurtel maagaasiväljadel. Rosneftile kuulub paari aasta eest Kremli surve alla sattunud Jukose peamise tootmisüksus.

Venemaa valitsus soovis need ettevõtted 2004. aastal koguni liita, ent tookord ei õnnestunud osapooltel seda plaani omavaheliste vastuolude tõttu ellu viia.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077