Rakvere lihakombinaat tahab jõuluajal müüa 650 tonni veretooteid

Rakvere lihakombinaat loodab algaval
talvehooajal müüa ligi 20% ehk 100 tonni rohkem veretooteid kui möödunud aastal,
kusjuures 60 tonni müügikasvust peaks tulema uutest toodetest.

„Rakvere on olnud aastaid Eesti veretoodete turuliider,” märkis Rakvere lihakombinaadi juhatuse esimees Olle Horm. „Verivorsti ja teiste veretoodete söömise kõrghooaeg on traditsiooniliselt jõulude ajal, kui Eestis süüakse ära enam kui pool aastasest kogusest. Lisaks veretoodetele toob Rakvere turule mitmeid talvelihasid – jõulupraad on eestimaalase jõululaua peaaegu et kohustuslik koostisosa.”

„Verivorsti populaarsuse juured on tema 5000 aastases ajaloos,” selgitas Rakvere lihakombinaadi lihatoodete juht Gunnar Obolenski. „Verivorsti sünnimaa on Kreeka. Eestisse jõudis verivorst 19. sajandi lõpul. Enne seda sõid eestlased tanguvorsti, mis on koostiselt sarnane, kuid ilma vereta.”

Rakvere lihakombinaat on Eesti suurim toiduainetööstuse ettevõte. Lisaks emaettevõttele AS Rakvere lihakombinaat kuuluvad Baltimaade suurimasse lihatööstuskontserni veel AS Ekseko, Rigas Miesnieks Lätis ja Klaipedos Maisto Mesos Produktai Leedus. Rakvere Lihakombinaadi Grupi 2005. aasta käive oli 1,48 miljardit krooni ning kasum 127,3 miljonit krooni.

Osale arutelus

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Seotud lood

Jälgi Tööstusuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Statistika

Valdkonna töökuulutused

Teabevara