21. november 2006
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Uuest aastast tõuseb õlle hind

Et õlle valmistamiseks vajaliku linnase hind on maailmaturul tõusnud rekordiliselt kõrgele tasemele, on oodata ka Eestis uuest aastast õlu hinna kallinemist.

«Järgmisel aastal on plaanis tõesti hinnatõus, sest linnase hind on maailmaturul kõige kallimal tasemel üldse,» tõdes Tartu Õlletehase juht Tarmo Noop. Nii on linnase hinnatõus olnud sel aastal sõltuvalt linnasetüübist koguni 20-30 protsenti, mistõttu on oodata õlle kallinemist kõikjal Euroopas, kirjutas Postimees Online.

Hinnatõusust ei pääse Noopi sõnul ka Eesti õlletootjad, sest lisaks linnase hinnatõusule kallineb Eestis gaasi hind 50 protsenti ja oodata on ka tööjõukulude kallinemist. Seetõttu on Noopi sõnul õlle puhul oodata kuni 10-protsendilist hinnatõusu. «Jah, umbes selline mõju neil hinnatõusudel õlle omahinnale on,» kinnitas Noop.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077