Iga viies starditoetuse saaja võlgades

Tallinn jagas tänavu alustava ettevõtte
toetusi 48-le kuni kaks aastat tegutsenud firmale, millest üheksal on maksuameti
andmetel maksehäired, kirjutab Äripäev.

Igal viiendal toetuse saanud ettevõttel on maksuvõlg mõnest tuhandest kuni saja tuhande kroonini, intressivõlg või õigel ajal esitamata maksudeklaratsioonid.

"Alustaval ettevõttel on raske kõiki makse õigel ajal tasuda, sest kulud on sageli suuremad, kui äriplaanis loodeti," rääkis Tallinna ettevõtlusameti ettevõtluse arendamise osakonna juhtivspetsialist Krista Kink. Samas kinnitas toetuste jagamist koordineeriv Kink, et raha jagamise hetkel ei olnud ühelgi toetust saanud ettevõttel võlgnevusi põhimaksu ega intressi osas. "Esitasime kõigi taotlejate kohta päringu maksuametile 18. septembril," sõnas Kink.

Maksu- ja tolliameti maksuvõlgade talituse osakonna juhataja Raul Siem on ajutiste võlgnevuste suhtes kriitiline. "Deklaratsioonide esitamise hilinemine on lubamatu, samuti deklareeritud kohustuste tähtajaks täitmata jätmine," ütles Siem.

Osale arutelus

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Tööstusuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Statistika

Valdkonna töökuulutused

Teabevara