Autor: Mariliis Pinn • 13. november 2006
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tehas huugab, aga küünlaid napib

Viljandi küünlatehas saadab aastas laia maailma 400 miljonit teeküünalt ning pürib uue tehnoloogiaga Euroopa viie suurima küünlatootja hulka.

Küünlavabriku tegevjuht Andre Aavi sõnul tootis eelmisel aastal Hansa Candle'i 6514 tonni küünlaid. Tänavu peaks Viljandist müüki jõudma 10 000 tonni õue-, sise-, haua- ja muid küünlaid, kuid sellegipoolest on nõudlus küünalde järele suurem, toota jõutakse, kirjutas Eesti Päevaleht.

Saksamaalt ostetud ja koos teenindavate seadmetega 10 miljonit krooni maksma läinud uue liini tootmisvõimsus on 70 000 teeküünalt tunnis.

Hansa Candle'i müügijuhi ja ühe omaniku Harri Aaltoneni sõnul asub küünlavabrik tooraineturuga võrreldes väga vales kohas. Skandinaavia tarbija jaoks ollakse aga täiesti õiges paigas.

Tänavu hakkas firma küünlaid müüma ka Venemaal, kus tegutsetakse suurosaluse kaudu firmas Candle Union. Eesmärk on käivitada järgmisel aastal Moskva lähedal küünlatehas.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077