9. november 2006
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Põlva lähedal suurfarmis gaasitatakse kanu

Kanafarm Põlva külje all on viimastel päevadel võikal viisil linde hukanud – heitnud suure hulga elusaid kanu konteinerisse ja seejärel nad vingugaasiga lämmatanud, kirjutas SLÕhtuleht.

Tuntud Hää Muna kaubamärgi all mune ja kanaliha tootvas kanalas on vingugaasiga tapetud väidetavalt tuhandeid linde.

Kanalas toimuvaga hästi kursis olev anonüümseks jääda sooviv kohalik elanik ütles SL Õhtulehele, et suurem kanade tapmine on kestnud paar päeva ja kokku peaks hukatama 18 000 aastast munejat kana.

«Traktori järel on suur hermeetiline kast, sinna topitakse kanad sisse,» seletas kohalik.

Tema sõnul pannakse korraga kasti väga suur hulk kanu ja allolevad kanad lämbuvad.

«Seejärel viiakse need kanad kuhugi mujale, me ei teagi täpselt, kuhu. Teada on, et seal lämmatatakse kanad vingugaasiga. Surnud kanad tõstetakse kopaga välja,» rääkis asjassepühendatu. Surnud kanad viiakse hiljem Väike-Maarjasse, kus need põletatakse, lisas ta.

Selgitust kanafarmis toimuva kohta ei andnud ka farmi juhid. Farmi kontorist soovitati helistada asutuse juhile ning keelati kohapeal fotode tegemine.

Kanafarmi juht Sulev Peets vaikis telefonis kaua SL Õhtulehe küsimuse peale, kas tema kanalas tapetakse linde gaasiga. Küsimuse peale, kas jutud sellise tapmisviisi kohta on valed, vastas ta, et ta pole seda väitnud ning keeldus edasistest kommentaaridest.

Eesti Loomakaitse Seltsi liikme Maaja Mälli sõnul on kirjeldatud hukkamise viis äärmiselt võigas.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077