9. november 2006
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Helenius tahab ajada Venemaal suurt äri Eesti farmerite abiga

Trigon Capitali juhataja Joakim Helenius peab Eesti põllumehi endiste N Liidu maade edukamateks ning püüab nende abil hallata oma põllumajandusettevõtteid Ukrainas ja Venemaal, kirjutas Maaleht.

"Viie aasta eest ei olnud mul põllumajandusega mingit pistmist, aga siis hakkasin uurima investeeringute tulukust põllumajanduses ja leidsin, et see äri on väga tasuv. Nüüd on Trigon Farmingul 32 000 ha põllumaad, piimakarjas üle 4000 lehma, neli farmi Eestis, viis Ukrainas ja üks Venemaal. Kolme aastaga on investeeringud andnud tagasi 300%," rääkis investeerimispankur.

Heleniuse sõnul on ta Eestis kokku ostnud kaks farmi Ida-Virumaal, ühe Raplamaal ja ühe Saaremaal. Heleniuse sõnul on tal kavas oma tegevust siin laiendada.

Praegu otsib ta soodsaid juhuseid, et veelgi farme kokku osta. Trigon Balticu pilootprojekt on AS Trigon Baltic Farming (TBF). TBFi huvitavad Eestis peamiselt suuremad, edukamad põllumajandusettevõtted, mis vajavad lisainvesteeringuid.

Heleniuse sõnul pakuvad Venemaa ja Ukraina mustmullapiirkondades talle huvi peamiselt teraviljakasvatused. Aga kavas on laiendada ka piimatootmist ja omandada uusi karju.

Sihiks on moodustada suurfarmid, kus ühtaegu tegeldakse nii rapsi, maisi kui teraviljaga, samuti piimatootmisega. "Tahame sealse põllumajanduse muuta konkurentsivõimeliseks ka maailma mastaabis," märkis Helenius.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077