Autor: Kadi Heinsalu • 3. november 2006
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Töötukassa: linavabriku koondatavatel on lootust uus töö leida

Täna tulnud teade OÜ Pärnu Linavabriku 126 töötaja koondamisest linna sotsiaalosakonna juhti ja töötukassa töötajaid esialgu murelikuks ei tee. AS Maseko kalatööstustsehhi suvine koondamine näitas, et Pärnu tööturul esialgu vabu töökohti leidub, kirjutas Postimees Online.

Pärnu linnavalitsuse sotsiaalosakonna juhataja Riho Alliksoo lausus, et nii kiiresti ta 126 töölise koondamise teadet põhjalikumalt kommenteerida ei oskagi. Postimees Online´i edastatud info linavabriku tööliste koondamisest tuli talle üllatusena.

Juhataja lausus, et esialgu ei ole koondatavad töölised veel linna sotsiaalameti kliendid.

«Töötukassa ju teatab e-kirjas, et otsib koostöös tööturuameti kohaliku osakonnaga linavabrikust koondatavatele töötajatele teavet vabade töökohtade kohta ja julgustab neid uusi töökohti otsima. Meie hakkame tegelema nendega, kes uut töökohta ei leia,» nentis Alliksoo.

Koondatavatele töölistele on juba tutvustatud erinevaid tööotsimiskanaleid, räägitud CV ja kaaskirja koostamisest ning korraldatud kohtumine piirkonna suuremate tööandjatega.

Töökoha leidmine 126 spetsiifiliste oskustega töölisele võib Pärnu-suuruses linnas siiski problemaatiliseks osutuda. Samas võivad mittepärnakatest linavabriku töölised sotsiaalosakonna juhataja sõnul uue töökoha leida ka kodukandis.

Alliksoo lisas, et juhul kui peaks minema nii, et suurem osa koondatud inimestest saab nende ameti klientideks, on linnal vastavad ressursid toetuste maksmiseks olemas.

«Võib-olla ei mõjuta see koondamine mitte niivõrd selle aasta eelarvet, vaid järgmise aasta oma. Suure tõenäosusega oleme valmis neid toetusi maksma, sest toetusvahendeid kipub Pärnu linnavalitsusel praeguse seisuga isegi üle jääma,» kommenteeris ta.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077