Autor: Kadi Heinsalu • 3. november 2006
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Savisaar sõidab Jordaaniaga sidemeid sõlmima

Majandus- ja kommunikatsiooniminister Edgar Savisaar sõidab visiidile Jordaaniasse, kus kirjutab alla Eesti ja Jordaania valitsuse vahelisele energeetika-alasele vastastikuse mõistmise memorandumile. Koostööst Jordaaniaga on eelkõige huvitatud Eesti Energia. Jordaania on varem välisministri tasemel kinnitanud, et tunneb suurt huvi Eesti põlevkivitehnoloogiate vastu, kuna Jordaania on oma piirkonnas ainus riik, kus ei toodeta naftat, vahendasid Terevisiooni uudised.

Samas on Jordaanias suuruselt neljandad põlevkivivarud maailmas. Eesti Energia kavatseb Jordaaniasse pärast tasuvusuuringuid õlitehase rajada, kus eestlaste partneriteks on Jordaania kohalikud ettevõtted.

Eesti Energia saaks kasutada Jordaanias 300 miljonit tonni põlevkivi. Eestis kaevandatakse täna umbes 15 miljonit tonni põlvkivi aastas.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077