30. oktoober 2006
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kaevurid käivad Eesti Põlevkiviga kohut

Eesti Põlevkivi kaevandustes töötades tervise rikkunud kaevurid nõuavad kohtus tööandjalt kompensatsiooni, kirjutas Eesti Päevaleht.

“Eesti Põlevkivi maksabki pigem kallitele advokaatidele, kelle tunnihind on neljakohaline, mitte aga inimestele, kes on kaotanud kaevanduses oma tervise,” nendib õigusteadlane Lembit Auväärt, kes mitmeid kaevureid esindab.

Põlevkivifirma ei näe probleemi, kui mõni kompensatsioonide üle peetav vaidlus jõuab kohtusse. “Kui tekib vaidlus, on kohus õiguse leidmiseks normaalne koht,” nendib Eesti Põlevkivi personalijuht Anneki Teelahk.

“Mitmesaja kutsehaige hulgast hüvitatakse tervisekahjustust ainult ühele kaevurile, seitse kaevurit on oma hüvituse pärast Eesti Põlevkiviga kohut käinud, kuid tulutult,” teatab Ida-Virumaa kutsehaigete liidu juht Heinu Krüning oma kirjas vabariigi valitsusele.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077