25. oktoober 2006
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Ametiühingud suruvad suuremat alampalka

Ametiühinguliider Harri Taliga ütles eile tuleva aasta alampalga üle peetud kõneluste järel, et tööandjate väljakäidud 3500 krooni on suur edasiminek, kirjutab Postimees.

«Samas tahan öelda, et see pakkumine ametiühinguid ei rahuldanud ja mingit kokkulepet ei sündinud,» ütles Taliga.

Ametiühingute keskliit ja tööandjate keskliit leppisid kokku, et palgakõnelused jätkuvad kahe nädala pärast.

Ametiühing praegu oma 4050-kroonist alampalganõuet muuta ei plaani. Siiski on Taliga sõnul eesmärgiks kokkulepe saavutada novembri jooksul.

Ka tööandjate keskliidu juhataja Tarmo Kriis kinnitas, et lepingust on veel vara rääkida, kuid novembri jooksul peaksid olulised küsimused saama lahendatud. «Praegu on meie pakkumine ametiühingutele vastuvõetamatu, samas puuduvad meil garantiid, et muud küsimused saavad lahendatud,» ütles Kriis.

Kriis nentis, et ametiühingud paistavad toetavat tööandjate teisi nõudmisi.

Eile teatas tööandjate keskliit, et läheb läbirääkimistele pakkumisega kehtestada tuleva aasta täiskohaga töötamisel alampalgaks 3500 krooni.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077