18. oktoober 2006
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Weroli rahakantimise niidid on viimas Erki Aavikuni

Werol Tehaste tehingute uurijad on jõudnud skeemini, mis viitab võimalusele, et ettevõtte eksjuhid eesotsas Erki Aavikuga kantisid firmast välja üle miljoni krooni, kirjutab Postimees.

Weroli kriminaalmenetlust juhtiva Lõuna ringkonnaprokuröri Marge Püssi sõnul esitatakse Erki Aavikule tõenäoliselt kahtlustus. Seetõttu ei tahtnud Püss praegu teemat põhjalikumalt kommenteerida.

Kuigi Weroli ja selle eksjuhi Aaviku tegevust on politsei ja prokuratuur uurinud juba üle pooleteise aasta ja ettevõtte varasem nõukogu on süüdistanud teda isegi kümnete miljonite kroonide suuruse kahju tekitamises, pole seni teda üle kuulatud ega ka ühtegi kahtlustust esitatud.Küll aga on kahtlustatavana üle kuulatud Weroli kunagine kommertsdirektor Tõnu Jaanimets ning seda just ettevõttest raha välja kantimise asjas.Jaanimets on kinnitamata andmetel tunnistanud, et just Aaviku palvel avas ta Lätis arve, millele kantis 75 000 eurot ehk ligi 1,2 miljonit krooni.Paberite järgi oli raha mõeldud firma ettemaksuna Venemaal asuvale partnerile Tetra Invest, kes polnud aga saabuvast rahalaevast sugugi teadlik.Pärast raha ülekandmist seisis see mõnda aega arvel, seejärel võeti osa välja sularahas, osa aga kanti tagasi ühe Eestis elava naisterahva arvele.Aasta hiljem, kui prokuratuur asjale jälile sai, üritasid samad inimesed raha Tetra Investile tagasi kanda, justkui oleks tegemist olnud laenuga. Prokurör Püssi kinnitusel on suur osa sellest rahast praeguseks arestitud.Aavikut esindav vandeadvokaat Monika Mägi ei soostunud üleskerkinud süüdistusi kuidagi kommenteerima, viidates sellele, et Aavikut pole seni keegi üle kuulanud ega ka kahtlustatavaks tunnistanud.Aavik ise on varem mitu korda kinnitanud, et tema aadressil kõlanud süüdistused Weroli ebaõiges juhtimises ja sellega suurkahju tekitamises on alusetud.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077