Tuiksoo: Aavik vastutab Weroli 40 miljoni krooni suuruse kahjumi eest

Weroli endine juhataja Erki Aavik võttis
ettevõttele ülemäärase riski, eirates nõukogu otsust ja tekkinud üle 40 miljoni
krooni suuruse kahjumi eest vastutab Aavik, ütles põllumajandusminister Ester
Tuiksoo tänavu 17. mail ilmunud Äripäevas.

Aavik sõlmis vähemalt kolmel korral erinevaid lepinguid, teavitamata nendest nõukogu. Sellisele järeldusele jõudis Tuiksoo andmetel ka põllumajandusministeeriumi tellitud ja advokaadibüroos Laus Partnerid valminud analüüs.

Äriseadustiku kohaselt vastutavad nõukogu liikmed eelkõige nõukogu enda ebaseaduslike otsustega tekitatud kahju eest. Werol Tehaste nõukogu ei ole ise teinud ebaseaduslikke ega ettevõttele kahjulikke otsuseid. Nõukogu otsusega oli juhatusel õigus varuda 70 000 tonni rapsiseemet. Tegelikult sõlmis juhatus lepinguid aga 120 000 tonni ostuks, mis ületas ettevõtte tootmisvõimsust ja rahalisi võimalusi.

Osale arutelus

  • Annika Matson

Toetajad

Seotud lood

Jälgi Tööstusuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Statistika

Arvamused ja blogid

Valdkonna töökuulutused

HILTI is looking for a SALES REPRESENTATIVE

Manpower OÜ

03. november 2017

Tööstusliidrid

Teabevara