11. oktoober 2006
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Oskari asutaja kasutas eelisõigust

Üks Oskar Lihatööstuse asutajaid ja suuraktsionäre Aldo Parik kasutas oma eelisõigust omandada aktsiapakk, mida tema pikaaegne äripartner Ants Jänes tahtis müüa Wõro Kommertsile, kirjutas Sakala.

Eile täitus kaks nädalat päevast, mil aktsiaselts Wõro Kommerts teatas, et on sõlminud Ants Jänesega 50,5 protsendi Oskari aktsiate ostu lepingu. Kui teised aktsionärid poleks kasutanud eelisõigust, oleks tehing jõustunud.

49 protsendi Oskari aktsiate omanik Aldo Parik kinnitas eile, et esitas avalduse eelisõiguse kasutamiseks pühapäeval.

«Esmaspäeval deponeerisin ostusumma panka ja olen nüüd astunud kõik seaduses ettenähtud sammud, et seda osa tagasi osta,» rääkis Parik. «Avalduses palusin teha aktsiate kanne nädala jooksul ning ei ole mingit põhjust, miks Wõro peaks neist kramplikult kinni hoidma.»

Wõro Kommertsi juhatuse esimehe Kaido Kaare teada jõudis Pariku avaldus esmaspäeval faksiga firma kontorisse, kuid Kaare ise polnud seda eile õhtul veel näinud.

«Saan oma seisukoha kujundada alles pärast seda, kui olen avalduse sisuga tutvunud,» lausus ta. «Kui kõik on tehtud seaduses ettenähtud viisil, järgime meiegi loomulikult seadust ja kanname aktsiad üle.»

50,5 protsenti Oskari aktsiatest maksis Aldo Pariku andmetel umbes 13 miljonit krooni.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077