Autor: Tiit Elner • 4. oktoober 2006
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Gaasieksport pimendab Moskva 18 külmakraadi juures

Moskvas võivad sel talvel energiatarbimise piirangud rakenduda juba 18 külmakraadi juures, mullu oli piir 30 kraadi, põhjusena nähakse Venemaa liiga edukat gaasieksporti.

Eelkõige puudutavad elektripiirangud ja võimalik väljalülitamine tööstusettevõtteid, kirjutab tänane ajaleht "Kommersant". Võimalike piirangute nimekirja on kantud 2632 suurtarbijat mulluse 1945 vastu, peamiselt tööstusettevõtted, kuid ka näiteks meelelahutus- ja kaubanduskeskusi. Venemaa Ühendatud Energiasüsteemide tehnikadirektori Boris Vainziheri sõnul tuleks juba 18 külmakraadi puhul välja lülitada objekte Moskva kesklinnas, mis oleks ülimalt problemaatiline. Tema avaldusi kommenteerides märgib leht, et sellega üritatakse avaldada survet Gazpromile müüa Vene pealinnale gaasi limiidist rohkem. Alternatiiv oleks kolm korda kallim elektritootmine masuudist. Gazpromi gaasieksport on praeguste hindade juures väga edukas ning gaasikoguste suurendamise võimalused piiratud.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077