29. september 2006
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Omanike avaldamist pelgav pelmeenituru liider laiendab tootmist

Omanike avalikustamist pelgav toiduainetetootja Uvic avab esmaspäeval Arukülas uue pelmeenitehase, teatas ettevõte.

Uus, Euroopa Liidu normidele igati vastav tootmishoone on sisustatud Itaalia, Saksa, Rootsi, Soome seadmetega, mis lubavad oluliselt suurendada Uvicu tootmismahtusid.

Ettevõtte esindaja Kristjan Alaküla sõnul on Uvicu selle aasta majandustulemused liikunud tõusvas joones. Ettevõte on olnud tagasihoidlik reklaamikampaaniatega ja tootearendusega. "Peasündmus sel aastal on uue tehase avamine."

Selle aasta majandustulemusi ei tahtnud Alaküla prognoosida, kuid uue tehase avamisega loodetakse majandustulemusi parandada just ekspordi abil.

Kui Uvic on juba praegu Eestis turuliider pelmeenide tootmises, siis uue tehase tootmisvõimsusi jagub lisaks Eestile ka ekspordiks. Hinnanguliselt kuulub Uvicule Eesti pelmeeniturust 60-70%. Uvic pürib sel alal oluliseks tegijaks ka Lätis ja Leedus. Uue tehasega peaks Uvic tõstma pelmeenide tootmise mahtu 6-7 korda.

14 aastat Eestis tegutsenud Uvic alustas uue tehase ehitamist poolteist aastat tagasi. Investeeriti 120 miljonit krooni, millest eurotoetused moodustavad ca 15 miljonit krooni.

Uue tehase võimsus on kuni 60 tonni külmutatud poolfabrikaate ning kuni 24 tonni jahutatud lihatooteid ööpäevas.Uvicu eelmise aasta käive oli 64 miljonit krooni ja kasum 15 mln krooni.

Ettevõtte omanike ei soovinud Alaküla avalikustada. Äriregistri andmetel on ettevõtte osanikuks firma Laferom. Uvica juhatuse liikmed on Ivan Zakotei ja Alexandre Moussarov. Viimase elukohaks on märgitud Moskva ning ta on ka Laferomi juhatuse liige.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077