Autor: Tõnis Arnover • 29. september 2006
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Gazprom on huvitatud TNK-BP aktsiate ostmisest

Gazpromi tütarfirma Gazprom Neft tegevdirektori Aleksandr Rjazanovi sõnul on firma huvitatud TNK-BP aktsiatest, kui need müüki pannakse.

Eriti on Gazprom huvitatud Slavneftist, mis pooleldi kuulub TNK-BPle ja pooleldi Gazprom Neftile.

TNK-BP turukapitalisatsioon on 40 miljardit dollarit, BP ostis 2003. a 50% selle aktsiatest seitsme miljardiga, kirjutab Moscow Times.

TNK-BP on jäänud Venemaal surve alla. Eelmisel kuul ähvardas prokuratuur jätta firma ilma litsentsist Siberi Kovõkta leiukohas. Venemaa loodusvarade minister Juri Trutnev ütles põhjenduseks, et TNK-BP rikub jämedalt litsentsitingimusi. Arvatakse, et Kreml püüab survega mõjutada TNK-BP Vene omanikke oma aktsiaid maha müüma.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077