Haavatarnija kindlustab Venemaal tagalat

“Kuni Eestis metsi normaalselt ei
majandata, peame me arvestama vajadusega paberihaaba importida,” ütleb Kunda
haavapuitmassitehase tarnija, firma Nor-Est Wood asedirektor Urmas Larven,
kirjutas Maaleht.

Estonian Celli septembri algul ametlikult avatud haavapuitmassitehast Kundas varustavad toormega RMK ja tehase omanikega seotud firma Nor-Est Wood. Täisvõimsusel tehas vajab aastas umbes 380 000 m³ paberihaaba, millest RMK osa on umbes 120 000 m³.

Firma Nor-Est Wood teatas juba aasta algul, et haaba ostetakse Eesti eraomanikelt ja vajadusel ka Venemaalt ja Lätist. “Praegu ostame Eestis haaba suuremas osas metsafirmadelt ja vähem ka üksikisikutelt, aga Eesti metsanduse üldine olukord on selline, et oleme juba sunnitud haaba ka Venemaalt tooma,” ütles Nor-Est Woodi asedirektor Urmas Larven.

Sellega on tema sõnul paberihaava ostja sarnases olukorras Eesti palgiostjatega. Praegu ei ole Venemaaga sõlmitud kontaktid veel mitte niivõrd hetkeolukorra hädavajadus kui tuleviku kindlustamine. Vaja on, et hädavajaduse korral oleksid normaalsed kontaktid juba olemas.

Osale arutelus

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Tööstusuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Statistika

Valdkonna töökuulutused

HORIZON TSELLULOOSI JA PABERI AS ootab tööle MEHAANIKUT

Horizon Tselluloosi ja Paberi AS

20. jaanuar 2019

Teabevara