25. september 2006
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Pulsi käive tänavu ligi kolmekordistunud

Eesti õlletootja ASi Puls Brewery 8 kuu käive oli kokku 40 miljonit krooni võrrelduna 15 miljoni krooniga mullu samal ajavahemikul.

Pulsi turuosa on alates turule tulekust stabiilselt pisut kasvanud, augustis kasvas 4,4%-ni.

„Pulsi käive ja kogu tootmine on pidevas tõusutrendis, mis tähendab, et õllejoojatele Puls meeldib. Praegused tehase- ja laohooned võimaldavad meil kasvatada turuosa aga ainult kuni 7%-ni. Et Pulsil oleks võimalus ka suuremat turuosa saavutada ja kahe valdava õlletootjaga paremini konkureerida, kavatseme ehitada uue tootmiskompleksi. Selle teostamiseks ostsime juba ka Audrusse maatüki,” rääkis ASi Puls Brewery juhatuse esimees Aivo Varem.

„Suvi on kõikvõimalike jookide tootjatele krgaeg. Siis tõusevad kõikide õlletootjate müügi- ja käibenumbrid.” lausus Aivo Varem. „Kuid Puls on kasvanud ka üldiselt: hetkel oleme saavutanud järjest kasvava ja juba peaaegu 5-protsendilise turuosa kogu õlleturust, lisaks väga suure turuosa tumeda õlle turul. On näha, et Eesti õllejooja on Pulsi kvaliteetse ja konkurentidest pisut erineva – Tšehhi tüüpi õlle – kiiresti omaks võtnud.

AS Puls Brewery turundus- ja müügidirektori Anne Tääkre sõnul tootis Puls Brewery 2005. aasta 8 esimese kuu jooksul 540 000 liitrit õlut, 2006. aasta esimesel kaheksal kuul 3 200 000 liitrit. „Kõige kiiremini on tusnud tumeda õlle tootmine ja müük. Tume Puls on Eesti tumedate õllede seas tarbija lemmik,” rääkis Anne Tääkre.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077