Siim Raie: ärimeestele esitatakse suuremaid nõudmisi kui poliitikutele

Eesti Kaubandus-Tööstuskoja peadirektor
Siim Raie kirjutab homses Äripäevas ilmuvas kolumnis, et eraldi ärieetikat pole
olemas, on universaalsed eetilised põhimõtted, mis kehtivad kõikides
inimestevahelistes suhetes.

Raie sõnul on koomiline lugeda ja kuulata inimesi, kes kiruvad raha võimu, seda tihti ka alusetult vaimule vastandades, ning samas esitavad neile, kel on raha, palju kõrgemaid nõudmisi kui poliitikuile, kellele valimistel oma hääl usaldatakse.

„Millal saabub paradiis?” küsib artiklis Raie ja vastab: siis, kui eetiliselt äri ajada on kasulikum kui ebaeetiliselt. Raie toonitab samas, et majandustegevus ei sünni suletud tingimustes ning käitumist mõjutab kogu keskkond. „Ka poliitiliste liidrite käitumine on see, millest õpime ja kui endal väga kindlad põhimõtted heast ja halvast puuduvad, siis on väga lihtne üldise vooluga kaasa minna. Ja kui see vool mülkasse suubub, on põhjust jälle teisi süüdistada. Valijatena on meil kõigil kasulik ja ka kohustus olla pikema mälu ning sirgema silmavaatega,” kirjutab Kaubandus-Tööstuskoja juht homses Äripäevas.

Osale arutelus

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Tööstusuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Statistika

Valdkonna töökuulutused

Teabevara